OKUL KURALLARIMIZ

Değerli Velimiz;

2023-2024 Eğitim Öğretim yılına başlarken öğrencilerimizin başarılı, verimli ve sorunsuz bir yıl geçirmesi için Derya Öncü Eğitim Kurumları olarak okul kuralları oluşturulmuştur. Sevgi, saygı, hoşgörü nezaket ve sorumluluk bilinci temel yaklaşımlarımız olmakla beraber, sosyal ortamlarda düzeni ve doğru iletişimi sağlamın en önemli etkeni kurallar ve bunlara uygun davranışlardır. Aşağıda yer alan maddelerin siz velilerimiz tarafından da bilinmesi olumlu öğrenci davranışları açısından faydalı olacaktır.

Kurallarımızı uygulamadan önce, ilgili sınıf öğretmenlerimiz aşağıdaki durumlardan birinin öğrencimiz tarafından yapıldığını tespit ettiğinde, öğrencimizle görüşür. Öğrencinin durumu anlatmasını ve değişmesi gereken davranışını net olarak tanımlamasını ister. Böylece öğrencinin farkındalığını tespit eder. Bu konuda gerekirse öğretmen, tanımlamada yardımcı olur. Davranışını düzeltmesi için kendisine zaman tanır.

Öğretmenler uyardıkları/görüştükleri öğrencilerle ilgili belirli bir aşamadan sonra rehber öğretmene bilgi verirler. İlerleyen aşamalarda bazı durumları okul yönetimine de bilgi olarak aktarırlar. Öğrencinin aynı davranışı hangi sıklıkla ve nerede yaptığının bilinmesi, davranışını değiştirmek için atılması gereken önemli bir adımdır. Aile ile de işbirliği yaparak istenmeyen davranışları en aza indirgemek öncelikli hedeflerimizdendir. Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

Okul Kurallarımız;

• Öğrenciler sorumluluklarını yapma ve okul kurallarına uyma konusunda her zaman arkadaşlarına nazik ve sevgiyle destek olurlar.
  • Öğrenci gün içinde molalardan dönüşte derse geç kaldığında sınıf rehber öğretmeni ve idare bilgilendirilir.
  • Öğrenci ödev yapmadığında gün içerisinde uygun zaman aralığındaödevini tamamlaması sağlanır.
  • Öğrenci okul üniforması dışında herhangi bir kıyafetle okula geldiği takdirde önce uyarılır. İhlalin devam etmesi durumda, ihlale daha fazla mahal verilmemesi adına aile ile iletişime geçilir.
  • Öğrenci okula cep telefonuyla gelmemelidir. Velisinin izniyle okula cep telefonu getirdiğinde sınıflarda bulunan kilitli alana bırakır ve ders çıkışında alır. Derste/okulda cep telefonu kullanan öğrencinin telefonu bir ay süreyle okulda muhafaza edilir.
  • Öğrencilerimizin okula takılı (kolye, küpe, yüzük, hızma…) ve makyajlı gelmemeleri, kurallar bütününün bir parçasıdır.
  • Öğrenci olumsuz davranış sergilediğinde ve kendini karşı tarafa kötü ifade ettiğinde yaptırım süreci başlatılır.
  • Öğrencinin derse hazır gelmemesi durumu süreklilik gösterdiğinde aile ile iletişime geçilip yaptırım uygulanır.
  • Okul eşyalarına zarar verilmesi durumunda sorumluluk ve temini öğrenciye aittir.
  • Öğrencinin okul alanlarını temiz ve düzenli kullanmaması durumunda temiz tutulmayan alanın sorumluluğu öğrenciye aittir.
  • Her kademenin kendine ait oyun alanı mevcuttur. Oyun alanının dışına çıkılması halinde sorumlu öğretmen tarafından öğrencinin kendisine ait oyun alanına yönlendirmesi yapılır.
  • Programlı tahtaların, öğrenciler tarafından kullanılması sorumlu idareci tarafından verilecek yazılı izne tabidir.
  • Öğrencilerimizin sınıf içerisinde ve ders esnasında herhangi bir gıda tüketmeleri durumunda öğretmen tarafından müdahale edilmektedir.
  • Arkadaşlık ilişkilerinde ölçülü davranılmaması durumunda öğrenci okulun kültürüne ve değerlerine uygun davranması noktasında desteklenir. Davranış süreklilik gösterdiğinde yaptırım süreci başlatılır.
  • Öğrenci ders dışında okuldaki programlı tahta, bilgisayar, laboratuvar malzemeleri gibi teknolojik cihazları, ilgili öğretmen gözetiminde kullanabilir.
  • Öğrenci dersin ahengini bozmadan, okul genel kurallarına uyarak kendisi için hazırlanan eğitim öğretim ortamında faaliyetlerini sürdürür.