Tüm öğrencilerimiz okulun belirlemiş olduğu formaları eğitim öğretim saatlerinde kullanır. Öğrencilerimize kıyafet hizmeti, çözüm ortağı kıyafet firması tarafından verilmektedir. Eğitim öğretime başlamasına yakın veliler bilgilendirilir ve kıyafet standı açılır. Velilerimiz çocuklarının kıyafet ihtiyacını okula gelerek giderebilirler.

Okulumuzda öğrencilerimize kitap temini hizmetleri verilmektedir. Her yıl sonunda gelecek eğitim öğretim yılının kitap ihtiyaçları zümre öğretmenler kurulunca belirlenir. Belirlenen liste okul görevlileri tarafından temin edilip öğrencilerimizin hizmetine sunar.

Okul için her şey yapabilirsiniz, eğer okulun bir kütüphanesi yoksa hiç birşey yapmamış olursunuz. (Juley Ferry)

Kişinin ruh ve fikir yapısının gelişmesinde önemli rol oynayan okuma alışkanlığının okul geneline yayılması için kurumumuz çalışmalarına durmadan devam etmektedir. Öğrencilerimizin doğruya ulaşan yolu birçok kaynağı inceleyerek, karşılaştırarak bulmalarına öncelik veriyoruz. Bu sebeple okulumuz da çocuklarımızın ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılamasını hedeflediğimiz ve günden güne zenginleşen kütüphanemiz mevcuttur.

Derya Öncü Kütüphanesi kurulduğundan bu yana araştırmayı, öğrenmeyi ve düşünmeyi destekleyerek eğitim sürecinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.

Kütüphanemizde yer alan kitaplar konularına göre Dewey ondalık Sistemi kullanılarak sınıflandırılmıştır. Ayrıca ödünç alınan her kitap kayıt altına alınmaktadır.

OKUL-AİLE BİRLİKTE

Okulun genel ve özel hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla aile, veli ve öğretmenler arasında işbirliğini sağlamak amacıyla kurulmuştur.
Kurulduğu tarihten itibaren yapılan tüm etkinlikler velinin de eğitime katkı sağlaması öğrenci, öğretmen, veli üçlemesinde taraflar arası ortak dilin temin edilmesine yöneliktir.
Milli ve manevi değerleri önemseyen veli kitlemiz özelde okulumuz, genelde de dalga dalga tüm toplumu etkilemesi hedefiyle çok özel çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmaları birkaç başlık altında toplayacak olursak:

1) Sene Başı Programı:
Her yıl sene başında tüm velilerimize yönelik tanışma ve kaynaşma amaçlı bir kahvaltı programı düzenlenir. Bu programda velilerimizin teveccüh gösterdiği kişiler misafir edilir. Konuklarımızdan bazıları:
Recep Tayyip Erdoğan
Senai Demirci
İbrahim Saraçoğlu
Mehmet Bulut
Sıtkı Aslanhan
Ömer Döngeloğlu
Nihat Hatipoğlu
Serdar Tuncer

2) Gelişim Seminerleri:
Toplumsal olarak ihtiyaç duyulan konular tespit edilip konunun uzmanı kişiler ile düzenli programlar yapılmaktadır.
Mim Kemal Öke
Ömer Miraç Yaman
Halis Kuralay
Tuğba Akbey İnan
Hatice Özdemir Tülün (Portakal Ağacı)
Yusuf Özkan Özburun

3) Kitap Kritikleri:
Okumaya ilgili ve meraklı velilerimizle belirlenen kitaplar okunmakta yazarı ile değerlendirmeler yapılmaktadır. Misafirlerimizden bazıları:
Sibel Eraslan
Demet Tezcan
Najla Tammy Kepler
Sema Maraşlı
Saliha Erdim
Nazlı Özburun

yetim-ve-oksuz-cocuklar-bizim-cocuklarimiz-2_14) Uluslararası Yardım faaliyetleri:
Su kuyuları, Arakana Uzanan El, Suriye-Halep, Suriye-Afrin yardım kampanyaları, Kudüs duyarlılık kampanyaları...
"Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi ile tüm dünya ülkelerinden yetimlere giyecek, gıda, ilaç yardımları yapılmaktadır.

5) Ulusal Yardım Faaliyetleri:
"Komşusu açken tok yatan bizden değildir" anlayışı ile okulumuza yakın yardıma muhtaç yaşlılarımıza, devlet okullarının engelliler için ayrılan özel eğitim sınıflarının yaptırılmasına, belirlenen yetim dernekleri ile düzenli çalışmalara devam edilmektedir. Ayrıca devlet okullarına kitap, kışlık kıyafet temin noktasında kampanyalar düzenlenmektedir.

6) Dernekler ile Etkileşim:
Sosyal ve kültürel açıdan topluma hizmeti önceleyen vakıflarla işbirliği yapılmakta ve ortaklaşa çalışmalar yürütülmektedir.

talha-ugurluel-ile-uskudar-4_1

7) Gezilerimiz:

Velilerimizin talepleri doğrultusunda kültür gezileri yapılmaktadır.

''Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.''
Kanuni Sultan Süleyman

Sağlık birimi olarak; öğrencilerimizin beden ve ruh sağlığını korumak, okul ortamında gelebilecek zararları önlemek ve sağlık konusunda; eğitici, bilinçlendirici ve yönlendirici hizmet vermeyi amaçlamaktayız.
· Okul revirimiz çalışma saatleri içinde tam gün iki hemşire, bir gün işyeri hekimi ile tüm öğrenci, öğretmen ve personelimize hizmet vermektedir.
· Her öğretim yılının başında öğrenciye ilişkin sağlık bilgi dosyaları güncellenip K12Net programına aktarılır.
· Öğrencilerin boy ve kilosu her yıl ölçülür ve kaydedilir.
· Çeşitli konularda eğitim seminerleri verilir.
· Periyodik aşı uygulamalarının velilerimize duyurulması, aşılamanın velinin onayı çerçevesinde Sağlık Bakanlığı görevlileri tarafından gerçekleştirilip kayıt altına alınması sağlanır.
· Öğrencilerin rahatsızlığı halinde, gerekli görüldüğünde aileler durumdan haberdar edilir. İhtiyaç halinde hasta öğrenciler, gerekli görülen süre kadar revirde istirahati sağlanır.
· Evde istirahati gereken öğrencinin velisi tarafından alınması sağlanır.
· Okul içinde meydana gelen yaralanma ve acil durumlarda ilk müdahale revir hemşirelerimiz tarafından yapılır. Velimize bilgi verilir, onayı alınarak öğrencinin sağlık kuruluşuna hemşire refakati ile sevki sağlanır.
· Öğrencilerimizin sağlıklı ve mutlu bir öğrenim hayatı sürdürebilmeleri için sağlık birimi, okul idaresi, rehberlik servisi, öğretmenler ve personelimiz işbirliği içinde çalışır.

Okulumuzda gündüz ve gece güvenlik görevleri bulunmaktadır. Ayrıca okul içerisi ve çevresi kameralar tarafından kayıt altına alınmaktadır.

Okul giriş çıkışların denetlenmesi, okul çevresinin kontrol edilmesi, okula gelen misafirlerin kayıt altına alınması ve ilgili birime sevk edilmesi güvenlik birimin görevlerindendir.

Öğrenciler okul saatleri içerisinde okul idaresinden aldığı belgeyi güvenlik görevlilerine göstermek suretiyle okul dışına çıkabilirler.

Öğrencilerimiz, velisine veya velisinin okul idaresine bildirdiği şahıslar haricinde kimseye teslim edilmez, velisinin dışında teslim almaya gelen birine güvenlik görevlileri kimlik göstermesini ister.